Fiziomedika Niš

Masaža beba

Masaža beba

Naučna istraživanja dokazuju da bebe koje idu na procedure masaže intenzivnije i pravilnije se razvijaju od beba koje su lišene tih mogućnosti.

Kada treba masirati bebe?

Prva godina detetovog života je najvažniji period u njegovom razvoju. Upravo u to vreme ono počinje da izučava svet oko sebe. Da bi podstakli pravilan razvoj bebe, potrebno je raditi opštu-razvojnu masažu. Mnoge mame samoinicijativno masiraju svoju bebu blagim pokretima, ali to nije uvek dovoljno.

Dokazano je da dete u određenim periodima svog života treba da dobije i profesionalnu masažu, slično kao i masaža kod odraslih. Ukoliko dete nema nekih većih razvojnih poremećaja, ovakvu opšte-razvojnu masažu treba raditi u trećem, šestom i devetom mesecu života u ciklusu od 7-10 tretmana.

Masaža bebe protiv grčeva

Zahvaljujući proceduri masaže reguliše se tonus mišića, pozitivno deluje na elastičnost kože, rad lojno/znojnih žlezda, poboljšava se sistem za varenje.

Najznačajnije je da ova masaža utiče na rani razvoj deteta, poboljšava bebinu koordinaciju i spretnost, poboljšava cirkulaciju, jača imunitet deteta.

Ova masaža se preporučuje i kod beba koje imaju meteorizam (nadutost stomaka) u cilju regulisanja rada organa za varenje, kao i kod beba sa poremećajem sna ili hiperaktivnih u cilju smirivanja.

Ruke, noge, stopala

Pri masaži ruku razvija se fina motorika i na vreme započinje verbalna komunikacija. Masažom nogu regulišemo mišićni tonus i omogućavamo pravilnu stimulaciju puzanja i hodanja, kao i sprečavanje razvoja defomiteta stopala.

Email adresa:

office@fiziomedika.rs


Kontakt telefon:

063 351 310
018 350 3100

Lokacija:

Dobrile Trajković 11,
18000 Niš,
Republika Srbija

Radno vreme:

Pon - Pet: 09:00 - 21:00
Subota: 09:00 - 14:00
Nedelja: Ne radimo