Fiziomedika Niš

Zimska Magija: Saveti za sjajnu kožu tokom hladnih dana

Zima donosi čaroliju snežnih pejzaža, ali hladni dani, takođe, mogu imati izazovni uticaj na našu kožu. Kako biste očuvali svoj sjaj i svežinu, evo nekoliko korisnih saveta za efikasnu negu kože tokom zime.

1. Hidratacija je ključ

Hladan vazduh može isušiti kožu, ostavljajući je sklonoj suvoći i iritacijama. Zato je ključno održavati dobru hidrataciju tokom cele sezone. Koristite bogate, hidratantne kreme koje sadrže sastojke poput hijaluronske kiseline i glicerina kako biste zadržali vlagu.

2. Redovno čišćenje lica

Zimske temperature ne znače manju potrebu za čišćenjem lica. Naprotiv, prašina, vetar i suvi vazduh mogu se nakupiti na koži. Upotrebom blagih sredstava za čišćenje lica, uklonićete nečistoće, a koža će biti spremna za apsorpciju hranljivih sastojaka iz hidratantnih krema.

3. Nega usana i ruku

Usne i ruke često su prve žrtve hladnoće. Koristite balzame za usne bogate prirodnim uljima i nosite rukavice kako biste zaštitili kožu ruku od suvog vazduha i hladnoće.

4. Dodajte serume u rutinu nege kože

Serumi su odličan dodatak zimskoj rutini nege kože. Oni pružaju dodatnu hidrataciju i obogaćuju kožu hranljivim sastojcima. Vitamin C serumi posebno su korisni jer pomažu u borbi protiv slobodnih radikala, često izazvanih ekstremnim vremenskim uslovima.

5. Pijte dovoljno vode

Unos dovoljne količine vode ključan je za hidrataciju kože iznutra. Iako zimi možda nemate osećaj žeđi kao leti, ne zaboravite održavati dovoljan unos tečnosti.

Nega kože tokom zime ne mora biti komplikovana, ali zahteva pažnju i posvećenost. Pratite ove savete i dopustite svojoj koži da zrači tokom cele zimske sezone. Spremni ste da se suočite sa hladnoćom sa sjajem i samopouzdanjem! VAŠA KOŽA, VAŠA LEPOTA!

Email adresa:

office@fiziomedika.rs


Kontakt telefon:

063 351 310
018 350 3100

Lokacija:

Dobrile Trajković 11,
18000 Niš,
Republika Srbija

Radno vreme:

Pon - Pet: 09:00 - 21:00
Subota: 09:00 - 14:00
Nedelja: Ne radimo