Fiziomedika Niš

Saveti za sjajan oporavak i negu kože nakon letovanja

Leto je prošlo u trenu, a Vaša koža je verovatno doživela mnogo stresa tokom ovih sunčanih dana na plaži. Bez obzira na to koliko pažnje ste posvetili zaštiti od sunca, važno je sada posvetiti se i nezi posle letovanja kako biste vratili koži sjaj i vitalnost. Evo nekoliko korisnih saveta za sjajan oporavak i negu kože nakon letovanja.

Sunce, morska voda i vetar mogu ostaviti kožu dehidriranom. Osigurajte dovoljno hidratacije unošenjem puno tečnosti i korištenjem hidratantnih krema za lice i telo. Bogate formule koje sadrže hijaluronsku kiselinu i glicerin pomažu koži da zadrži vlagu.

Nakon letovanja

Nakon izlaganja suncu

Ako ste imali duži boravak na suncu, možda će Vam biti potrebna posebna nega posle sunčanja. Gelovi sa alojom vera će umiriti crvenilo i iritaciju, dok će kreme sa pantenolom pomoći obnovi oštećene kože.

 

Iako ste se vratili sa odmora, to ne znači da trebate prestati koristiti zaštitu od sunca. Uključite proizvode sa SPF-om u svoju svakodnevnu rutinu kako biste kožu zaštitili od daljeg oštećenja od UV zračenja.

Uravnotežena ishrana bogata voćem, povrćem, zdravim mastima i proteinima doprinosi zdravlju kože iznutra. Omega-3 masne kiseline iz ribe, orašastih plodova i lanenih semenki mogu dodatno podržati kožu u oporavku.

 

Nakon nekoliko dana pažljive nege, Vaša koža će Vam zahvaliti sjajem i mekoćom. Ne zaboravite da je doslednost ključna za postizanje dugotrajnih rezultata. Uživajte u svom oporavku i nezi kože nakon ovogodišnjeg letovanja!

Email adresa:

office@fiziomedika.rs


Kontakt telefon:

063 351 310
018 350 3100

Lokacija:

Dobrile Trajković 11,
18000 Niš,
Republika Srbija

Radno vreme:

Pon - Pet: 09:00 - 21:00
Subota: 09:00 - 14:00
Nedelja: Ne radimo