Fiziomedika Niš

Relax masaža

Relax masaža služi za opuštanje i to je njen jedini cilj

Relaks masaža je blaga, prijatna, manuelna masaža kojom se, sjedinjavanjem porotoka energije, postiže opuštanje organizma. Njen cilj je maksimalno opuštanje i izvodi se u kombinaciji sa odgovarajućim ambijentom (tiha, prijatna muzika, adekvatan prostor).

Može se raditi relax masaža celog tela ili parcijalna relax masaža pojedinih delova tela (nogu, stopala, leđa, ruku, abdomena, grudnog koša, vrata i lica). Kada doživite relaksacionu masažu, možete očekivati tretman koji uključuje:

– Opuštajući pritisak na telo, ali ne i bolan
– Tretman koji je osmišljen da vas smiri i opusti i ne služi za ublažavanje hroničnog bola
– Upotrebu eteričnih ulja za poboljšanje kako relaksacije, tako i efekata masaže

Koristi relax masaže

Kao i kod bilo koje vrste masaže, prednosti relax masaže mogu trajati nekoliko dana nakon tretmana. Poznato je da je stres najveći neprijatelj celokupnog zdravlja osobe, pa se relax masaža preporučuje i radi prevencije bolesti koje mogu biti izazvane stresom i nervnom napetošću. Relaksaciona masaža, kao i drugi oblici masaže – može pružiti sledeće prednosti:

– Doprinosi puštanju krvnog pritiska – barem neko vreme
– Poboljšava perifernu cirkulaciju
– Poboljšava tonus i izgled kože
– Smanjuje napetost mišića, uključujući i olakšanje tegoba izazvanih glavoboljom
– Unapređuje borbu protiv stresa

Šta možemo da očekujemo tokom relax masaže?

Pokreti pri izvođenju relaks masaže treba da su spori, nežni, umerenog do blagog pritiska i da potpuno opuste onog ko se masira. Tokom relax masaže, terapeut koristi posebna biljna ulja koja smirujuće utiču na nervni sistem, čime se značajno smanjuju napetost i stres.

Što se tiče same pripreme za odlazak na masažu, najvažnije je da obučete nešto što prijatnije što ćete lako skinuti i ponovo obući nakon tretmana. Komunikacija sa terapeutom je od izuzetne važnosti i efikasnost same masaže može zavisiti od toga. Jednostavno rečeno, relax masaža je pritiskanje, trljanje i manipulacija kože, mišića i tetiva gde se koriste prsti na rukama, a ponekad i laktovi, podlaktice ili stopala. S obzirom na ovako široku definiciju masaže, upravo iz toga su proizašle mnogobrojne tehnike masiranja.

Relax masaža – mere predostrožnosti

Pre bilo kakve masaže, izbegavajte obilne obroke ili alkohol. Takođe je dobra ideja da pijete dovoljno vode, koja će pomoći vašem telu da se oslobodi toksina.

Uvek treba da obavestite svog terapeuta ako:

Email adresa:

office@fiziomedika.rs


Kontakt telefon:

063 351 310
018 350 3100

Lokacija:

Dobrile Trajković 11,
18000 Niš,
Republika Srbija

Radno vreme:

Pon - Pet: 09:00 - 21:00
Subota: 09:00 - 14:00
Nedelja: Ne radimo